Kildemose "kult" festival 2010
25. - 26. - 27. juni.

KILDEMOSEFESTIVAL PROUDLY PRESENTS:

AVE
Friday 20.00


Neil McCormick fra The Daily Telegraph skrev følgende om Ave:
A 12-strong post Radiohead outfit who imaginatively incorporate strings and percussion. Its not often you hear a harp solo or a rhythm track made from old typewriters.
David Fricke fra Rolling Stones Magazine skrev: The genuine highpoint for me at SPOT 2009.

Så det er ikke små forventninger Ave skal leve op til.

Siden har der været lidt stille omkring det odenseanske band. Men det har kun været på overfladen. Bandet har haft nok at se til i studiet, hvor de siden koncerten haft travlt med at indspille materiale til fem-track EP’en ”Five Poems” der udkommer digitalt den 15. februar som optakt til det kommende fuldlængde album, der kommer i april/maj.

I modsætning til koncerten ved SPOT ’09 der foregik sammen med symfoniorkester og drengekor, så er der på ”Five Poems” skåret ind til benet. Det betyder et mere dystert og melankolsk univers, hvilket særligt høres på numrene ”For Her Departure” og ”All The World For Love May Die”.

Aves komplekse og originale rockmusik, med myriader af små detaljer og indfald samles til en overbevisende helhed i nogle meget stemningsfulde sange, hvor den tilbagevendende lytter, vil kunne blive ved med at gå på opdagelse, i de underliggende lag.

Tekstuniverset tager udgangspunkt i digte fra 1600-1800 tallets England, men er ikke mindre aktuelle for samfund og menneskelivet nu, som dengang. Ave fortolker og gør sproget mere up to date uden at negligere udgangspunktet, som oftest er tvetydigt og derfor står meget åbent for lytterens egen fortolkning.

Ave består af: Dennis Winterskov (vokal), Søren Brylle (bas), Michael R. Jacobsen (guitar) og Rasmus Brylle (trommer).

”Five Poems” udkommer digitalt den 15. februar, og vil blive efterfulgt af Aves debutalbum i (april/maj) på Playground Music.

www.ave-music.com

Ave/myspace