Kildemose "kult" festival 2015
30/7 - 2/8.

KILDEMOSEFESTIVAL PROUDLY PRESENTS:

ORCAS
SaturdayOrcas er dansksproget beatrock anno 2015 og de er kommet for at tage dig med, langt ud, for at danse hvor du ikke kan bunde.

Oscar Lundsteen og Magnus Knudsen er brødre, men udover den samme mor og flere års koncerterfaring, med henholdsvis Danghera og De Høje Hæle m. fl., har de også kærligheden til de sidste snart 100 års rockhistorie tilfælles; fra støvet deltablues til r'n'b og kæk, hvid rock'n'roll; over atlanten, til London og Liverpool, udi en garage i en forstad til en større dansk provinsby og tilbage til playboy mansions bonede gulve.
De to brødre har nu, i fællesskab med to ligesindede artsfæller, dannet orkestret Orcas. Orcas er et af de friskeste skud på den københavnske musikscenes knopskydende stamme og hvis du synes musikken lyder, som et skrig fra en svunden tid, hvor tågerne var tykkere og drømmene uendelige, skal du ikke lade dig hverken skræmme eller narre; Orcas har noget på hjerte og er meget mere end blot et simpelt forsøg på, at plagiere din far eller din bedstemors gamle idoler.
Bandets fire medlemmer er dygtige, seriøse og legesyge musikere med hang og trang til den gode melodi og det fede riff og vil med tydelig glæde sprede den musikalske rockbølge ud over det ganske land. Musikken er dansabel, dynamisk og fuld af energi. Det er lyden af et steady rockbeat fra en gulvtam, en træbas og et pumpende orgel, der blander sig og går i eet med en frydefuld, tre-stemmig vokalharmoni. Hele herligheden bliver, med jævne mellemrum, enten brutalt skåret over eller subtilt suppleret af en skarp og indebrændt guitarsolo og man ved snart ikke, om man skal grine eller græde, eller råbe pigtråd og skrige.
I Orcas springer Oscar Lundsteen, som nogen vil kende fra utallige livekoncerter med surfbandet (Danghera), ud som sanger og beatpoet; med tekster om kolde toiletter, våde cigaretter og tunge sten i rygsækken. Med en skarp observans og et godt blik for detaljen og kyndig assistance fra resten af bandmedlemmerne, bliver der berettet, på moderne dansk, fra unge menneskers liv og skæve tanker; om at vokse op og være til, lige nu og her, med alt hvad det indebærer og altid med musikken, som et trygt og sikkert sted at flygte hen; som et fælles helle. Orcas er dansksproget beatrock anno 2015 og de er kommet for at tage dig med, langt ud, for at danse hvor du ikke kan bunde.

https://orcameat.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/pages/Orcas/1589099421332933?fref=ts