Kildemose "kult" festival 2016
4/8 - 7/8

KILDEMOSEFESTIVAL PROUDLY PRESENTS:

POLYFEEN
SaturdayPolyfeen blev dannet i 1970 og nåede i 1970’erne at optræde sammen med både Alrune Rod, Gasolin', Rainbow Band og Hurdy Gurdy, ligesom de også stod på scenen under Roskilde Festivalen i 72.
En live optagelse af en koncert på Nysted Ungdomsskole d. 18/2, 1972 er senere blevet til albummet Langt Ude Skoven, udgivet af Orpheus Records i 2005. Pladen som hovedsageligt baserer sit udtryk på Per Hugo Rotbøll Nielsens prominente orgellyd – minder om en personlig blanding af elementer fra Culpeper's Orchard, Day of Phoenix, Colosseum og Alrune Rod. Teksterne er en kombination af flip, socialrealisme og omvendte ordstillinger – og Polyfeen spiller deres lange, arabeskagtige numre med en gnist og en præcision, der stadig taler klart og tydeligt til lytteren idag. Polyfeen forsøger at skubbe så mange aparte breaks og overgange ind i hvert nummer som muligt. Højdepunktet er ifølge flere den energiske, lysergisk flimrende ”Leve Livet”, der både formår at skifte gear sådan ca. hvert halve minut og alligevel beholde grebet om sine flotte, frit svævende grundelementer: Et stratosfærisk orgelarbejde og et guitarriff, der ikke lader en veloplagt David Gilmour meget efter. Mens også pladens længste nummer – den afsluttende ”Håbet” – viser en gruppe, der formår at forene en udpræget forkærlighed for kompleksitet med en sans for fortættet poesi og himmelstræbende melodiøsitet. Pladens øvrige indslag – ”Campingturen”, ”Pigen i Skoven” og ”Lossepladsen” – er i og for sig blot videre opvisninger i den samme form: En solid, elastisk rytmesektion, et delikat samspil mellem orgelet og guitaren samt en sanger, der det ene øjeblik er to the point for derefter at gå over i en ubehersket falset. Men også disse tre indspilninger har absolut et niveau, man ikke er vant til fra den tid – og man kan ikke lade være med at tænke på, hvilken plade man kunne have stået tilbage med, hvis nogen havde været villige til at producere og udsende et regulært studiealbum med Polyfeen.
I 2014 gik Finn Sørensen og Michael Stanley med tanker om at gendanne Polyfeen. Ideen var at bibeholde den gnist som kendetegnede Polyfeen i 1970’erne. De begyndte at gennemgå det omfattende materiale fra 70’erne og tage de sange og elementer ud som kunne være interessante at præsentere for et publikum idag, herunder sangene fra pladen ”Langt Ude I Skoven”. Projektet blev en realitet i starten af 2015 med et Polyfeen bestående af Finn Sørensen (guitar), Michael Stanley (bas), Per Hugo Rotbøll Nielsen (Orgel), Frederik Leo (trommer) og Erik Hansen (sang).
Polyfeen er idag et orkester med afsæt i den progressive psykedeliske rock, og vil være at finde på den Danske musikscene med et live show der både henvender sig både til de nostalgiske tilhørere fra 70’erne men også til det unge publikum der i dag finder orkestre som f.eks. Spids Nøgenhat interessante. Ligeledes arbejdes der med tanker om at udgive et studiealbum med Polyfeen i løbet af 2016 inkluderende både nye sange samt sikkert et kik tilbage på de originale sange.
En anmeldelse fra Conny Lolly Thomas af den første koncert i 2016 lyder:
"Jeg er ikke rigtig kommet til mig selv endnu. Meget voldsom oplevelse. Den bærer kimen til en større reinkarnation. Den sanger må være en magisk alf fra fortidens dunkle skove. Jeg venter i åndeløs spænding på jeres indtog i det formørkede. Endelig kan retfærdighed ske fyldest. Må kyklopernes skrig runge langt ud i det evige"
Vi ses derude.

https://www.facebook.com/polyfeen/
http://www.dr.dk/nyheder/regionale/sjaelland/syrerock-bandet-polyfeen-genforenet-efter-40-aar
http://naestved-bladet.dk/syrerock-band-genopstaar/